Xiaomi anunță un nou telefon foldable, MIX Fold 2

Xiaomi anunță un nou telefon foldable, MIX Fold 2

Se pare ca Samsung are competiția asigurată: Xiaomi au dezvăluit în cursul zilei de ieri smartphone-ul foldable Xiaomi MIX Fold 2 în cadrul unui eveniment de lansare din China. Predecesorul său, Xiaomi MIX Fold, a fost lansat în luna aprilie a anului 2021. Așadar, la un an și jumătate după acesta, Xiaomi au venit cu un nou telefon foldable care arată foarte bine.

O caracteristică importantă a acestui telefon este faptul că față de majoritatea fraților săi foldable de la alte companii, Xiaomi MIX Fold 2 este deosebit de subțire, cu o grosime de doar 5.4 milimetri atunci când este deschis! Designul și specificațiile actualizate, împreună cu un sistem îmbunătățit de pliere, fac din acest telefon o opțiune de luat în calcul în cazul în care vrei un telefon foldable.

Ecranul secundar al lui Xiaomi MIX Fold 2 are clasicul raport de aspect de 21:9, o diagonală de 6.56 inch și o rezoluție de 2520×1080. Cât despre refresh rate, acesta este de 120 Hz iar display-ul are o luminozitate care ajunge până la 1000 de nits. Faptul că aceste specificații se găsesc pe ecranul secundar nu poate decât să mă încânte. Cifrele cu adevărat interesante sunt însă la ecranul principal. Acesta este de 8.02 inch, are o rezoluție de 2160×1914 și un refresh rate de 120 Hz. Aici, Xiaomi au redus atât reflexia ecranului, cât și consumul de baterie (de la 33% la 25%).

Haideți să vorbim și despre camere. Xiaomi MIX Fold 2 vine cu o cameră principală de 50 de megapixeli, o cameră ultra-wide de 13 megapixeli și una de tip telephoto de 8 megapixeli. Pe partea de video, telefonul are suport pentru înregistrare Dolby Vision HDR, dar și pentru Dolby Vision și Dolby Atmos pe partea de playback.

Din punctul de vedere al specificațiilor, telefonul este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Modul în care Xiaomi MIX Fold 2 este construit oferă o eficiență mai mare atunci când vorbim de energie, iar integrarea miliardelor de tranzistori într-un spațiu restrâns asigură o performanță sporită.

Xiaomi MIX Fold 2 este cu siguranță un telefon bine făcut, având în vedere toate aceste caracteristici. Design-ul slim combinat cu specificațiile menționate mai sus fac din acest telefon un adevărat concurent pentru celelalte telefoane foldable de pe piață, dar vom ști cu adevărat acest lucru abia atunci când va apărea și la noi. Până atunci, în caz că te gândeai să îți iei un câine dar nu ai chef să îl dresezi, poate ești interesat de câinele-robot al celor de la Xiaomi.